LinkedInYouTubeTwitter

Nieuwe spelregels online

Chefs: chefproofOp de website van Bouwstenen staat een nieuwe kapstok voor vastgoedmanagement. Ook de spelregels voor facilitair beheer, accountbeheer en organisatie staan nu online.

 

De spelregels dienen als leidraad en referentie bij de uitvoering van het vastgoedmanagement. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik door gemeentelijke vastgoedorganisaties, maar het is de bedoeling ze door te ontwikkelen voor gebruik door andere (publieke) vastgoedeigenaren.

 

Nieuwe kapstok

De nieuwe kapstok is in aanleg ontwikkeld door het vastgoedteam van de gemeente Breda. In het schema komt tot uitdrukking waar het maatschappelijk vastgoed primair voor is bedoeld; het creëren van maatschappelijke meerwaarde.

 

Nieuwe spelregels

De nieuwe spelregels gaan over:

  • Facilitair beheer; denk hierbij aan spelregels voor het dagelijks beheer, het exploiteren van horeca, prioritering van verhuur van objecten en een kruisjeslijst voor een goede taakverdeling.
  • Accountbeheer; hier staan de spelregels rond aan- en verkoop van vastgoed, huurprijs en dat soort zaken.
  • Organisatie, rollen en verantwoordelijkheden. 

 

Er is altijd ruimte voor verbetering, dus we horen graag uw reactie op de spelregels. U kunt onder elke spelregel een reactie plaatsen.

 

Doorontwikkeling

Ambitie is om de spelregels verder door te ontwikkelen (ook voor andere gebruikers), nieuwe spelregels toe te voegen (o.a. over verduurzaming) en bestaande spelregels verder te vervolmaken. Of daar voldoende draagvlak voor is moet onder andere blijken uit de sessie over dit onderwerp op de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 3 december 2015 waar ook de eerste aanleg voor de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2016 wordt besproken.

 

Sessie 'Spelregels vastgoedmanagement' tijdens de Najaarsbijeenkomst

Redactieteam Spelregels

 

Meer informatie

  • Bekijk zelf de spelregels op onze website
  • De kapstok en bijbehorende discussie
  • Meer informatie over het redactieteam spelregels vastgoedmanagement

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.