LinkedInYouTubeTwitter

Ruimte voor woningen

LeegstandZoekt u huisvesting voor vluchtelingen of bent u met spoed op zoek naar meer (sociale) huurwoningen? Geen nood. Ruimte genoeg in de bestaande voorraad, onder andere in maatschappelijk vastgoed. Of niet?

 

Stempel Hergebruik gebouw getoetst - Brink

Bijgaand schema, opgesteld door Brink Management & Advies en fijngeslepen door mensen uit het veld, laat zien welke stappen u kunt zetten om de ruimtevraag te beantwoorden.

  1. Specificeer de ruimtevraag
  2. Scan panden die leeg staat of vrij komen
  3. Beoordeel de objecten op bruikbaarheid
  4. Schat de haalbaarheid in
  5. Overleg met partijen die het mede mogelijk kunnen maken

Duurzaam bij bouwvergunning

Het stappenplan is bedoeld voor gemeenten, corporaties en andere partijen die op zoek zijn naar ruimte voor huisvesting. Het kan worden gebruikt als vast onderdeel van de bouwprocedure en beoordelingen van bouwaanvragen. Is nieuwe ruimte nodig of kan de ruimtevraag ook in de bestaande voorraad worden gerealiseerd?

 
Wegwerken overmaat
Diverse gemeenten in het land hebben uitgesproken het overtollige maatschappelijk vastgoed te willen verkopen. Vaak zijn zij ook bereid vanuit hun publieke rol medewerking te verlenen aan transformatie van dit vastgoed naar woningen. Naar die gemeenten en panden zijn we op zoek.
 
Het gaat hier niet om bedrijfspanden op bedrijfsterreinen en ook niet om grootschalige locaties voor noodopvang, maar panden met een maatschappelijke bestemming midden in buurten en wijken (goed voor de integratie). Panden waar grote ontwikkelaars vaak geen belangstelling voor hebben.

 


Weet u een locatie?
Kent u een gebouw dat leeg staat en goed getransformeerd kan worden naar woningen?
Stuur dan een mail naar nieuws@bouwstenen.nl met het adres en eventuele verdere info.

 

Wegwerken overmaat
Het schema is afkomstig uit de Bouwstenen-publicatie ‘Maatschappelijk Vastgoed in de Etalage’, waarin ontwikkelingen en ideeën rond de overmaat in het maatschappelijk vastgoed aan bod komen vanuit verschillende perspectieven.

 

Op zoek naar een (t)huis
Op donderdagavond 29 oktober organiseert Bouwstenen i.s.m. Pakhuis de Zwijger de (gratis) bijeenkomst 'Op zoek naar een (t)huis', waar het gebruik van leegstaande panden voor de huisvesting van vluchtelingen centraal zal staan. Opnieuw Thuis en Aedes woningcorporatie zijn daar dan ook te vinden (en aanspreekbaar). Tijdens deze avond is een nieuwe website bekend gemaakt www.ruimteomtewonen.nl. wordt vervolgd.

 

Tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 3 december 2015 organiseren we een speciale sessie rond het transformeren naar sociale huurwoningen; voor vluchtelingen én duurzaam ruimtegebruik. Margaret Zeeman van Jutphaas Wonen en Jean Babtiste Benraad, beiden verbonden aan het Expertteam Transformatie, begeleiden deze sessie.

 

Meer informatie

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.