LinkedInYouTubeTwitter

Zonnetool voor scholen

EnergieneutraalVoor scholen die nadenken over zonnepanelen ontwikkelde de RVO een publicatie met veelgestelde vragen, praktijkvoorbeelden en een beslisboom. De Trias Energetica ontbreekt. 

 

 

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en steeds meer scholen willen verduurzamen. Deze 'Tool Zonnestroom voor Scholen' is voor hen bedoeld.

 

ZonnepanelenAntwoord op veelgestelde vragen
Thema’s als onderhoud, installatiekwaliteit en subsidiering van zonnepanelen komen aan bod. Zo komen scholen met een grootverbruikaansluiting - meer dan 3 x 80 Ampère - in aanmerking voor subsidie. Verder worden verschillende investeringsvarianten beschreven: investering door schooldirectie, door gemeente of een derde partij.

 

Terugverdientijd
Zonnepanelen zijn binnen tien jaar of sneller terug te verdienen. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Aan de hand van rekenvoorbeelden van verschillende typen scholen (klein met gymzaal, middelgroot of groot), kunnen scholen een inschatting maken van de kosten en baten voor hun eigen situatie.

 

Geen strategische afweging
Wat ontbreekt in de publicatie is wat houvast voor de meer strategische afweging. Zo wordt bijvoorbeeld de Trias Energetica in de publicatie niet genoemd. Desondanks handig om de informatie over zonnepanelen op een rijtje te hebben.

 

Meer informatie

 

Bouwstenen-activiteiten

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.