LinkedInYouTubeTwitter

Zekerheid over de exploitatie

NetwerkenIn de aanbesteding voor een kindcentrum in Ulft is op een nieuwe manier rekening gehouden met de toekomstige exploitatie-kosten, met als resultaat zekerheid en minder huisvestingszorgen.

 

De aanbesteding bij het integraal kindcentrum in Ulft wijkt af van de meer gebruikelijke vorm van integrale aanbesteding, ook wel DBFMO genoemd. De ervaring leert dat bij de DBFMO-contracten, waar de exploitatie feitelijk aan een andere partij wordt overgedragen, kostbaar en complex is. De aanbestedingsvorm in Ulft beoogt hetzelfde als DBFMO-contracten, maar is veel eenvoudiger van opzet.

 

Zekerheid voor 25 jaar
Uitgangspunt bij de aanbesteding in Ulft, welke is begeleid door M3V Advies, was het vinden van een partner die er garant voor staat dat de exploitatiekosten gedurende een langere periode (25 jaar) binnen de daarvoor beschikbare vergoeding blijft. Dat is gelukt. De aanbesteding heeft inmiddels succesvol plaatsgevonden; op 11 mei 2015 is de realisatieovereenkomst ondertekend. De opdrachtnemer heeft de garantie afgegeven dat de opdrachtgever het centrum binnen de bestaande normen kan exploiteren.

 

Harry Vedder, M3VFocus op onderwijs
Harry Vedder van M3V: "Essentius zocht als klein schoolbestuur niet alleen naar zekerheid. Ze wilde ook ‘ontzorgd worden’. Op deze wijze kan zij zich met haar school volledig op het onderwijs richten. De continuïteit van het bedrijfsmiddel ‘huisvesting’ is wat betreft functionaliteit, kwaliteit en kosten langjarig en volledig gegarandeerd door een derde partij."

 

Binnen budgetten
Het kindcentrum wordt in april 2016 passend opgeleverd. Dat vermindert de kans op leegstand. Als het aantal leerlingen in de toekomst groeit, dan kan het gebouw snel én eenvoudig worden uitgebreid. De bouw vindt plaats binnen de normvergoedingen van de gemeente. Ook de kosten voor energie blijven gegarandeerd binnen de daarvoor beschikbare vergoedingen. Dit wordt onder andere bereikt door het realiseren van een energieneutrale school, waarbij de eigen energie-opwekking wordt gefinancierd door de opdrachtnemer. Het betrokken installatiebedrijf Lomans vertelt over de aanbesteding in Ulft dat het ook voor hen nieuw was. Er moest een flinke puzzel worden opgelost, maar de afspraken staan.

 

Essentius
Het kindcentrum in Ulft, bedoeld voor kinderen van 0 tot 12 jaar, bestaat uit twee gefuseerde scholen en kinderopvangbedrijf Humanitas. Stichting Essentius is opdrachtgever en verantwoordelijk voor de exploitatie van het hele gebouw, inclusief de verhuur aan de kinderopvang. De totale investering bedraagt circa € 3,5 miljoen, inclusief de gymzaal. 

 

Meer informatie

 

Bouwstenen-activiteiten

Binnen Bouwstenen is een groep scholen actief die met elkaar flinke slagen willen maken op het gebied van huisvesting en energiebesparing. Ze helpen elkaar vooruit en worden daarbij ondersteund door (diverse partners van) Bouwstenen. Hoe meer schoolbesturen meedoen, hoe beter we vooruit komen. Voor meer informatie www.bouwstenen.nl of bel Ingrid de Moel: 06 - 5232 0845.

Daarnaast hebben we:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.