LinkedInYouTubeTwitter

Eerste spelregels openbaar

JorristmaMet een druk op de knop zette VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma op 4 maart 2015 de eerste gezamenlijk ontwikkelde referentie-spelregels voor vastgoedmanagement openbaar op de website van Bouwstenen.

 

Ze gaf hiermee de aftrap voor een intensieve samenwerking tussen partijen uit het werkveld om het vastgoedmanagement verder te professionaliseren. Het initiatief wordt mede gedragen door de VNG.

 

Annemarie Jorritsma zet spelregels vastgoedmanagement openbaarTwee vliegen
Voorzitter Annemarie Jorritsma reageerde enthousiast: “Met dit initiatief slaan we twee vliegen in één klap. Het is een mooie kans voor een brede groep gemeenten om hun vastgoedmanagement te professionaliseren. Hierin is nog altijd veel winst te behalen. Maar zeker zo bijzonder is dat gemeenten dit gezamenlijk oppakken en onderling hun kennis uitwisselen.”

 

Samen optrekken
De spelregels van Breda vormen de basis voor de te ontwikkelen spelregels. Potentiële spelregels worden in eerste instantie getoetst voor breder gebruik door een redactieteam bestaande uit hoofden van de vastgoedafdelingen van Breda, ’s Hertogenbosch, Oss en Tilburg. Zij doen dit namens een groep van 30 gemeenten die als partner bij Bouwstenen betrokken zijn. Daarbij worden de spelregels breed ter discussie gesteld en fijngeslepen of gemotiveerd naar de prullenbak verwezen.

 

Professionaliseren
Goede en breed gedragen spelregels kunnen een enorme boost geven aan de professionalisering van het vastgoedmanagement en daarnaast tijd- en kostenbesparend werken. Bedoeling is dat de spelregels op termijn worden aangevuld met spelregels ten behoeve van de samenwerking met onderwijs en andere organisaties. De spelregels zijn geen norm. Gemeenten kunnen ze als leidraad gebruiken bij het ontwikkelen van hun eigen spelregels, aansluitend op hun eigen praktijk. En ook daar kan de werkgroep Spelregels Vastgoedmanagement bij ondersteunen.

 

Chefs: prullenbak
Chefs: ter discussie
Chefs: chefproof

  Meer informatie

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.