LinkedInYouTubeTwitter

Ik zoek huisvesting, wat nu?

LeegstandGeen nood. Ruimte genoeg. Maar hoe kom je tot een goed antwoord op die ruimtevraag? Bijgaand stappenschema laat dat zien.

 

Stempel Hergebruik gebouw getoetst - Brink

 

Het schema, voor het Bouwstenen-platform opgesteld door Brink Management & Advies en fijn geslepen door mensen uit het veld, laat stap voor stap zien hoe de ruimtevraag kan worden beantwoord.

 

Bestaande voorraad voorop
Nieuwbouw is een optie, maar pas als alle mogelijkheden in de bestaande voorraad zijn bekeken en beoordeeld. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De bestaande voorraad wordt beter benut. En de ruimtevrager heeft alle opties goed afgewogen. Daarmee wordt ruimte en geld bespaard en (imago)schade voorkomen.

 

Huisvesting
Het stappenplan is bedoeld voor professionele partijen of collectieven die op zoek zijn naar huisvesting. Het kan worden gebruikt als vast onderdeel van de bouwprocedure. Het stappenplan is niet bedoeld voor particulieren en organisaties die ruimte zoeken voor ‘een paar uurtjes’. Daarvoor hebben we Makelpunten.

 

Perspectief op overmaat
Het schema is afkomstig uit de Bouwstenen-publicatie ‘Maatschappelijk Vastgoed in de Etalage’, waarin ontwikkelingen en ideeën rond de overmaat in het maatschappelijk vastgoed aan bod komen vanuit afwisselende perspectieven.

 

 

Meer informatie

 

Bouwstenen-activiteiten

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.