Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Onderzoek vastgoed(management)

OnderzoekDe VNG en Bouwstenen doen samen onderzoek naar het gemeentelijk vastgoed. Gemeenten krijgen de resultaten retour en een vrijkaart voor de bijeenkomst over het Klimaatakkoord.

 

De vragen uit de online enquête gaan over de gemeentelijke vastgoedportefeuille, de verduurzamingsopgave, personele en financiële zaken en bouwen voort op het gezamenlijk ontwikkelwerk dat de afgelopen jaren in Bouwstenen-verband is verricht. Met de managementrapportages in de hand kost het invullen een half uur tot drie kwartier. 


Niet steeds dezelfde vragen

De informatie die met de enquête wordt verzameld is, indien gemeenten daarvoor toestemming geven, ook beschikbaar voor andere onderzoekers. Zij kunnen de informatie verrijken met eigen data, waardoor gemeenten niet steeds dezelfde vragen hoeven te beantwoorden. Dat scheelt tijd. We hopen dat veel gemeenten meedoen; groot en klein, zodat een goed beeld ontstaat van het gemeentelijk vastgoedmanagement.

 

 

 

Doe mee met onze enquête

Ga hier naar de online enquête.                                                                                     

 

Op 30 mei 2018 organiseren de VNG en Bouwstenen een bijeenkomst over het Klimaatakkoord, samen met het Ministerie van BZK en Lot van Hooijdonk, wethouder Utrecht en onderhandelaar aan een van de tafels rond het Klimaatakkoord, namelijk die van de gebouwde omgeving. Gemeenten die de enquête invullen krijgen een vrijkaart voor deze bijeenkomst. Daarnaast krijgen ze ter zijner tijd de resultaten uit het onderzoek zodat ze de eigen gemeente kunnen vergelijken met anderen.

 

 
Bijeenkomst 30 mei 

Bekijk hier het programma en de mogelijkheid u aan te melden.

Als partner van Bouwstenen kunt u ook meedraaien in één van onze netwerken. Samen komen we sneller vooruit!


 

 

 

 

Meer informatie

De enquête bouwt o.a. voort op de volgende Bouwstenen-activiteiten:

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner