aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Stagiairs en afstudeerders voor diverse thema's/vraagstukken

Bouwstenen zoekt stagiairs en afstudeerders die ondersteunen bij onderzoek of zelfstandig onderzoek uitvoeren rond het Bouwstenen-ontwikkelwerk. Het gaat daarbij onder andere over de volgende thema's.

 

  • Informatiemanagement: Het betreft hier ondersteuning en (zelfstandige) aanvullingen op lopend Bouwstenen-onderzoek naar informatiemanagement rond maatschappelijk vastgoed bij gemeenten, onderwijs en zorg.  
  • Facilitair management: onderzoek naar de kennisinfrastructuur rond facility management, om te beginnen in het onderwijs.
  • Facilitaire organisatieadvies aan scholen over de wijze van organiseren van het facilitair management (zelf, in cooperatie, samen met gemeente, uitbesteden per taak of totaal).
  • Internet of things: Onderzoek naar de betekenis van "internet of things" (zie blz 38) voor het facilitair management in het onderwijs en eventueel andere publieke gebouwen (wat zijn praktisch in te zetten technieken die slim en eenvoudig kunnen worden gebruikt in de sector). 
  • Nieuwe scholen, advies aan partijen die een nieuwe school willen beginnen over de facilitaire kant van nieuwe scholen en keuzes daarbij. Daarbij lessen trekken uit ervaring met verschillende onderwijsconcepten (bijvoorbeeld een jaarrondschool, een kleine dorpschool die gedeeltelijk draait op vrijwilligers en nog 1 of 2)
  • Vaktijdschrift: Verjongen/herpositioneren van magazine voor facility management in scholen.
  • Multimedia: Suggesties voor een multimedia-aanpak rond de professionalisering van de bedrijfsvoering in het onderwijs.

 

Wie zijn wij?
Bouwstenen voor Sociaal is een landelijk platform voor uitwisseling en ontwikkeling van kennis op het gebied van maatschappelijke voorzieningen en vastgoed.

Schoolfacilities is een vakblad rond de bedrijfsvoering van scholen (ook multifunctioneel gebruik). Bouwstenen is uitgever van Schoolfacilities.

 

Wie ben jij?

  • Je volgt een studie (bij voorkeur HBO) verwant aan (één van) bovenstaande thema's
  • Enthousiast, nieuwsgierig, proactief en leergierig
  • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken is een pré

 

Wat bieden we?
Deze stage/dit afstudeeronderzoek biedt een mooie gelegenheid een poosje mee te draaien in het netwerk en het Bouwstenen-team. Verder bieden we deskundige begeleiding en een leuke werkplek in een voormalig café, aan de rand van het centrum in Amersfoort.

 

Meer weten of reageren?
Bekijk onze websites of neem even contact op met Julie de Mooij, Bouwstenen, 033 - 258 4337. We kijken uit naar je reactie met korte motivatie en CV!

 

 

 

Bouwstenen voor Sociaal
   Schoolfacilities

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?