aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

SBI Code Compensatie RegelingOok openbare bibliotheken en diverse andere organisaties komen nu in aanmerking voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van de corona-crisis.

enqueteVeel scholen en gemeenten hebben beleid (in de maak) voor het verduurzamen van het eigen vastgoed. Om dat uit te voeren moet er nog een flinke slag worden gemaakt, blijkt uit een Bouwstenen-enquête.

De komende jaren is er voor scholen en gemeenten veel werk aan de ‘vastgoed-winkel’, blijkt uit de Bouwstenen-enquête. 

FitNOC*NSF doet een oproep aan gemeenten en het kabinet voor een corona-noodfonds. Ondertussen ontstaan overal in het land initiatieven om mensen fit te houden.

CompensatieDe regeling voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van COVID-19 leidt tot ongelijke behandeling van maatschappelijke organisaties.

RegendruppelsIn het klimaatbeleid bij maatschappelijk vastgoed is nog nauwelijks aandacht voor klimaatadaptatie.  

Schroevendraaier

De coronacrisis biedt een kans voor het naar voren halen van het onderhoud en de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. En voor werk in de bouw.

coronaCorona stelt gemeenten, scholen en andere maatschappelijk organisaties voor nieuwe vraagstukken. Hoe gaan gebouwbeheerders hiermee om?

finacieringMet een beetje extra financiering kunnen scholen en gemeenten ook nog in 2020 stappen zetten in de realisatie van het Klimaatakkoord.

Samen naar hoger doelFridse Mobach, bestuurder van Stichting Carmelcollege, pleit voor meer gezamenlijkheid tussen gemeenten en scholen bij het realiseren van de verduurzamingsopgave.

Snel naar

Partner worden?

Corona