Bouwstenen

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

SamenwerkenAfgelopen jaar hebben wij ons georiënteerd op de toekomst van Bouwstenen; samen met betrokkenen uit het werkveld. Dit is wat we gaan doen.

Doelen 2020

Ook in 2020 staat verduurzaming van maatschappelijk vastgoed met stip op 1 bij Bouwstenen, maar er is meer dat aandacht vraagt.

Verduurzaming sportDe VSG gaat komend jaar 27 regio’s langs om ze te informeren over de verduurzaming van sportaccommodaties. 

Gratis asbestinventarisatiesDe provincie Overijssel stelt gratis asbestinventarisaties beschikbaar voor locaties waar veel kinderen en jongeren komen. 

Fijne feestdagenHet einde van 2019 nadert. We wensen iedereen fijne feestdagen en een duurzaam, verbonden en sprankelend 2020 toe.

Vijf tips om te verduurzamenHet verduurzamen van bestaande gebouwen is niet eenvoudig. In bijgaand filmpje vijf tips voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed via het onderhoud. 

Ervaring met warmteterugwinningBij Bouwstenen delen we ervaring met energiemaatregelen in publieke gebouwen. Dit keer is warmteterugwinning uit ventilatielucht aan de beurt. We zijn benieuwd naar uw ervaring. 

EnquêteHet Rijk doet onderzoek naar de praktische bruikbaarheid van diverse websites die relevant zijn voor de energietransitie. U kunt meedoen door de enquête in te vullen. 

Erwin van Proosdij, Hoofd Vastgoed & Facilitair bij de gemeente Enschede, vraagt zich af waarom het bij verduurzaming altijd over 'terugverdienen' gaat. 

Het Bouwstenen-netwerk kan voorlopig nog vooruit met de thema’s waarop ook in 2019 is samengewerkt, blijkt tijdens haar Jaarbijeenkomst op 28 november 2019.

Snel naar

Partner worden?