aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Jan BonDe gemeente Den Haag kiest ervoor het vastgoedonderhoud zelf uit te voeren. Jan Bon: “Hierdoor kan je directer sturen.”

Wat een informatie manager bij een vastgoedafdeling doet is niet eenvoudig uit te leggen, zegt Roger Pikart, die deze functie in Almere bekleedt. Toch doet hij het. 

Ruud Megens

Met het WEii protocol kan je het energie-gebruik van gebouwen op eenduidige wijze berekenen. Ruud Megens deed het. Kijk ook hoe jouw pand presteert. 

Fridse MobachFridse Mobach van het Carmelcollege en Renée Heeren van het Kadaster geven hun visie hoe we kunnen toewerken naar (zelf)sturing op basis van feitelijk energiegebruik.

OBC ElstTijd om eropuit te gaan nu de zomer in aantocht is! Daarom tien tips, verspreid door het land, om te bezoeken.

Er is sprake van een sluimerende uitholling van voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur door krapte in het gemeentefonds, blijkt nu ook uit BZK-onderzoek.

Ankie van TatenhoveDe gemeente Lansingerland heeft zich goed voorbereid op de Wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen die 1 juni 2021 in werking treedt. 

Frank den Brok

Tip van Frank den Brok, wethouder Oss, tijdens een interview over de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed; “Zorg dat je de opgave integraal belegt.”

Veel gemeenten worstelen met de vraag of zij huurkorting moeten geven aan commerciële huurders. De rek is er uit en de verliezen lopen op. 

School Onderwijshuisvesting Koningin Beatrixschool UtrechtHet Interdepartementaal Beleidsonderzoek Onderwijshuisvesting (IBO) van april 2021 bevat een goede analyse en diverse voorstellen voor verbetering. Nu zien wie het oppakt.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?