Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Door koppeling van data door Republiq blijkt dat gemeenten 31,4 miljoen m2 vastgoed bezitten voor onderwijs, sport en andere functies. 

Om een multifunctionele accommodatie tot leven te brengen is ondernemerschap nodig, was lang het advies van Marc van Leent. Nu is hij het gaan doen.

Op 28 november 2019 praten we je graag bij over de ontwikkelingen rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed. En voor de verdieping op een thema kan je kiezen uit 14 verschillende sessies. 

 

Enschede investeert ruim € 400 miljoen in energieneutrale onderwijsgebouwen, vertelt Erwin van Proosdij, hoofd Vastgoed & Facilitair Bedrijf bij de gemeente Enschede.

Buurtcentrum het Drie Generatie Centrum in Kanaleneiland, Utrecht, bestaat 12,5 jaar. "Hier kan iedereen zich thuis voelen."

De Bouwstenen jaarbijeenkomst op 28 november 2019 komt steeds dichterbij. In het programma aandacht voor ... 

Gemeenten hebben sterke ambities op het gebied van duurzaamheid, maar in IHP’s zijn deze vaak nog niet concreet gemaakt en geborgd, blijkt uit onderzoek van PentaRho.


Er zijn veel doelen en meetmethoden rond energiebesparing, milieubelasting, gezondheid en circulariteit. Patrick Zeilemaker zet ze op een rij.

In het maatschappelijk vastgoed is elke dag een ‘dag van de duurzaamheid’. Op 28 november 2019 deelt het Bouwstenen-netwerk de resultaten van haar werk.

Het Wellantcollege wist het energiegebruik op gelijk niveau te houden, ondanks het toenemend aantal apparaten. Thomas Nobel, Teammanager Huisvesting en Inkoop vertelt in 1-minuut hoe zij dat voor elkaar kregen. 

Snel naar

Partner worden?

Banner enquete scholen en gemeenten

Aanmelden najaarsbijeenkomst