Bouwstenen

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

EnergieverbruikDiverse bestuurders van gemeenten en scholen steunen het voorstel tot het openbaar maken van het energieverbruik van maatschappelijke accommodaties.

duurzaam bouwenHet Praktijkboek Duurzaam bouwen - uitgegeven door het Instituut voor Bouwrecht - is ook heel handig voor niet-juristen.

energie stijgingDe stijging van de energieprijzen heeft ook in 2020 gevolgen voor de begroting. Vooral grootverbruikers kunnen rekening houden met een netto kostenstijging. 

UtrechtDe gemeente Utrecht heeft € 12 miljoen extra vrijgemaakt om tot en met 2022 gemeentelijk vastgoed versneld te verduurzamen.

SportOp 23 januari 2020 is de Routekaart Verduurzaming Sport officieel ondertekend. Doel is alle sportaccommodaties in het land te verduurzamen. 

procent btwNovember 2019 is in hoger beroep de btw-aftrek van de gemeente Borsele bij de levering van een nieuwe school, onrechtmatig verklaard. 

500 euro

Het versneld verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed kost minimaal € 500,- per vierkante meter aan extra investering en een enorme inspanning van alle betrokkenen.

ResultatenLees in het Bouwstenen Jaarverslag wat we in 2019 met elkaar hebben bereikt op het gebied van duurzamer, passender en slimmer vastgoed.

SamenwerkenAfgelopen jaar hebben wij ons georiënteerd op de toekomst van Bouwstenen; samen met betrokkenen uit het werkveld. Dit is wat we gaan doen.

Doelen 2020

Ook in 2020 staat verduurzaming van maatschappelijk vastgoed met stip op 1 bij Bouwstenen, maar er is meer dat aandacht vraagt.

Snel naar

Partner worden?