aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

De wegwijzer in maatschappelijk vastgoed

WegwijzerVinden, verbinden en vooruit komen: dat zijn de sleutelwoorden van Bouwstenen, platform voor maatschappelijk vastgoed. Wat doen we precies?

Er komt een investeringsimpuls van €50 miljoen voor het naar voren halen van renovatie en groot onderhoud van scholen en sportaccommodaties in combinatie met verduurzaming.

In ControlDe 5e editie van In Control, onze publicatie over informatiemanagement voor vastgoed- en facilitymanagers, is online beschikbaar. Aan de 6e editie wordt gewerkt.

In tijden van corona gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar de zorg. Maar corona zal ongetwijfeld ook impact hebben op het toekomstige zorgvastgoed.

Nu de zomer eraan komt en mensen wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven, zijn wijkactiviteiten extra van belang. Wat er mag binnen een straal van 1,5 km is nog puzzelen.

Goed nieuws. Bouwstenen mag aanschuiven bij de Klimaattafel Gebouwde Omgeving; werkgroep Utiliteitsbouw. En we hebben wat punten voorbereid. 

Logo VNGDe VNG Routekaart voor het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed is uit; een route voor een versnelde aanpak in samenwerking met elkaar en anderen.

Judith van Nuland (Gemeente Breda)Om de energie- en klimaatdoelen te halen wordt steeds vaker via een allonge aanvullende afspraken tussen verhuurders en gebruikers van gebouwen gemaakt.

Bouwen tijdens coronacrisisVNG, RvB, Aedes, Bouwstenen en diverse andere organisaties hebben op 22 april 2020 verklaard ook in tijden van corona door te bouwen aan (de verduurzaming van) Nederland.

euro coronaDe gemeenten Alphen aan den Rijn en Medemblik hebben geïnventariseerd welke maatschappelijke accommodaties door corona in de knel komen en hoe hiermee om te gaan.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners