aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

De wegwijzer in maatschappelijk vastgoed

WegwijzerVinden, verbinden en vooruit komen: dat zijn de sleutelwoorden van Bouwstenen, platform voor maatschappelijk vastgoed. Wat doen we precies?

Stefan KaalStefan Kaal schreef een scriptie over maatschappelijk vastgoed en waardesturing. Een gedegen onderzoek dat met een 9 is beoordeeld.

Het boek Pronkjewail laat zien dat scholen in rap tempo kunnen worden vernieuwd. Van basisschool tot mbo, en van solitair gebouw tot kindcentrum.

Karin van der LooyKarin van der Looy en Matthieu Schwitzner blikken terug op 10 jaar Makelpunt Utrecht. ‘Als makelaar zit je bovenop de maatschappelijke initiatieven.’

Vastgoedorganisaties hebben flinke ambities. De organisatie is daar nog niet altijd op ingericht, maar daar wordt aan gewerkt.

Vanaf 1 oktober 2021 kan er weer subsidie worden aangevraagd voor betere ventilatie op scholen; de zogenaamde SUVIS-regeling.

De Open Monumentendag is weer in aantocht. Daarom wat tips voor de cultuurliefhebber om te gaan bezoeken tijdens dit weekend...

Mark van Rotterdam, AmersfoortGemeente Amersfoort gaat in 4 jaar 24 panden verduurzamen voor € 24 miljoen. Mark van Rotterdam, coördinator vastgoedbeheer licht toe.

enquete

Bouwstenen houdt voor het 5e jaar op een rij een enquête over het gemeentelijk vastgoedmanagement, waaraan gemeenten hun eigen aanpak kunnen spiegelen.

Jur BotterWethouder Jur Botter werd bij zijn aantreden gewaarschuwd voor ‘de lastige vastgoed portefeuille’. Toch pakte hij de verduurzaming op.

luchtkwaliteit scholenDe luchtkwaliteit is in veel scholen nog lang niet op orde. Dit ondanks de €100 miljoen die het kabinet hiervoor versneld heeft vrijgemaakt. 

Prijs van kwaliteitOm de vereiste kwaliteit te kunnen bouwen legt de gemeente Velsen voor de bouw van een nieuwe school uit eigen middelen flink geld bij.

Marianne de WidtHuurders van gemeentelijke gebouwen in Arnhem willen graag snel een duurzaam gebouw. De gemeente kan dat helaas niet voor iedereen zo snel realiseren.

Architectuur in Nederland jaarboek 2020-2021Wie het nieuwe jaarboek over architectuur in Nederland leest, komt een paar mooie juweeltjes tegen. Bijzondere plekken om langs te fietsen.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?