aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Maatschappelijk Vastgoed professional - juridisch (24-40 uur)

Gaat jouw hart sneller kloppen van allerlei juridische vraagstukken rond maatschappelijk vastgoed (onderhoud, verduurzaming, samenwerking)? Wil jij de publieke sector graag vooruit helpen? Ken je de kracht van co-creatie en ben je in staat daarin als verbinder een faciliterende rol te vervullen? En ben je ook goed in onderzoek, digitaal handig en heb je schrijfkwaliteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat onze (specialistische) netwerk- en ontwikkelgroepen optimaal draaien, vooral als het gaat om juridische vraagstukken. Je maakt samen met de deelnemers de agenda en de planning voor kennisuitwisseling en kennisontwikkeling. Je zoekt mee naar antwoorden en oplossingen voor juridische vraagstukken waar de praktijk tegenaan loopt. Je bereidt bijeenkomsten voor, zoekt dingen uit, brengt relevante kennis en spelers bij elkaar en doet alles wat vooruit helpt. Je bent ook de penvoerder van de groep. Je vertaalt de nieuw verkregen kennis in heldere teksten, schema’s en andere kennisproducten waarin de deelnemers zich herkennen en waar het werkveld mee vooruit kan.

 

Je vervult een actieve rol in het onderhouden van contacten en het uitbreiden van ons netwerk. Je weet mensen inhoudelijk te inspireren, te motiveren en voor (deelname aan) ons netwerk te interesseren.

Wat breng jij mee?

Jij kan mensen en groepen vooruit helpen in hun vak en hebt zin om samen met het werkveld de jonge sector van het maatschappelijk vastgoed via kennisuitwisseling en co-creatie verder vorm en inhoud te geven. Je hebt daar alle tools voor in huis, waaronder inhoudelijke juridische kennis, een scherpe antenne en praktische en strategische vaardigheden.

Daarnaast:

 • heb je een juridische opleiding en kennis van relevante kennisgebieden (vastgoed, grond, huur, contractenrecht, overeenkomsten);
 • heb je minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • ben je bekend met de publieke sector;
 • beschik je over onderzoeks- en schrijfvaardigheden;
 • ben je in staat om integraal en projectmatig te werken in samenwerking met zowel collega’s als externe partijen;
 • weet je hoofd- en bijzaken te onderscheiden en kan je, waar nodig, de leiding nemen;
 • werk je gestructureerd, maar raak je niet in paniek als het in de praktijk toch even iets anders loopt of een deadline moet worden gehaald;
 • ben je realistisch en zakelijk.

Fijn als je in (de omgeving van) Amersfoort woont, beschikbaar bent voor 24 tot 40 uur per week en snel kunt beginnen.

Wie zijn wij?

Bouwstenen is een platform voor, en netwerk van bestuurders, managers en professionals rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed, waaronder scholen, buurt-, cultuur- en sportaccommodaties. Daarnaast organiseren we het netwerk en zijn we uitgever rond het vakblad Schoolfacilities. 

We vertalen vraagstukken rond bijvoorbeeld de energietransitie of de behoefte aan onderwijs, naar lokale voorzieningen en vastgoed. Samen met betrokkenen uit het werkveld werken we aan de professionalisering van deze relatief nieuwe sector. 

 

We ondersteunen het landelijk netwerk, bestaande uit zo’n 150 partners (o.a. gemeenten, onderwijsorganisaties, corporaties en bedrijven) met een klein team vanuit een bijzondere locatie in Amersfoort. Samen verzamelen, ontwikkelen en verspreiden we nieuws en vakkennis, zetten we met elkaar de toon en ontwikkelen we praktische tools. 

 

Het resultaat van ons ontwikkelwerk is ook zichtbaar in de publicaties die we op gezette tijden uitgeven. Zo brengen we jaarlijks de resultaten van een landelijk onderzoek naar het vastgoedmanagement uit en vier keer per jaar het vakblad Schoolfacilities. Ook brengen we jaarlijks twee of meer thema-publicaties uit. De publicaties zijn een bron van inspiratie en worden veelvuldig gebruikt als handleiding of naslagwerk.

Wat we bieden:

 • Afwisselend en maatschappelijk relevant werk op een bijzondere plek in Amersfoort;
 • Volop ruimte voor eigen inbreng en kansen jezelf en het netwerk verder te ontwikkelen;
 • Werk in een klein, informeel en gedreven team (7 mensen) met een zeer groot landelijk netwerk;
 • Marktconform salaris, afhankelijk van capaciteiten en mate van bijdrage;
 • Ruimte om elkaar beter te leren kennen, om te beginnen met een contract voor 6 maanden.

Is dit jouw droombaan?

Dan ontvangen we graag je CV met motivatie. Deze kun je sturen naar Julie de Mooij: julie@bouwstenen.nl. Bij een geschikt CV zullen we niet wachten met het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Meer weten?

Op de websites van Bouwstenen en Schoolfacilities lees je meer over wie we zijn, wat we doen en voor wie we het doen. Toch nog vragen? We staan je graag te woord. Bel hiervoor naar 033 – 258 4337.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?