aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Communicatieve Maatschappelijk Vastgoed professional (32-40u)

Kom jij ons team versterken?

Gaat jouw hart sneller kloppen van maatschappelijk vastgoed en verduurzaming? Wil je deze sector graag vooruit helpen? Ken je de kracht van co-creatie en ben je in staat daarin als verbinder een faciliterende rol te vervullen? Ben je goed in onderzoek, digitaal handig en heb je ook nog schrijfkwaliteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat onze (specialistische) netwerkgroepen optimaal draaien. Je maakt samen met de groep de agenda en de planning voor kennisuitwisseling en kennisontwikkeling. Je zoekt mee naar antwoorden en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk. Je bereidt bijeenkomsten voor, zoekt dingen uit, brengt relevante kennis en spelers bij elkaar en doet alles wat vooruit helpt. Je bent ook de penvoerder van de groep. Je vertaalt de nieuw verkregen kennis en tools in heldere teksten, schema’s en andere kennisproducten waar betrokkenen zich in herkennen en waar het werkveld mee vooruit kan.

 

Je vervult een actieve rol in het onderhouden van contacten en het uitbreiden van ons netwerk. Je weet mensen inhoudelijk te inspireren, te motiveren en voor (deelname aan) ons netwerk te interesseren.

Wat breng jij mee?

Jij kan mensen en groepen vooruit helpen in hun vak en hebt zin om samen met het werkveld de jonge sector van het maatschappelijk vastgoed via kennisuitwisseling en co-creatie verder vorm en inhoud te geven. Je hebt daar alle tools voor in huis, waaronder inhoudelijke kennis, een scherpe antenne en praktische en strategische vaardigheden.

Daarnaast:

 • ben je opgeleid in de richting van bouwkunde, vastgoedkunde of vergelijkbaar;
 • heb je minimaal drie jaar werkervaring in maatschappelijk vastgoed;
 • ben je bekend met de publieke sector;
 • heb je cijfermatig inzicht en beschik je over onderzoeks- en schrijfvaardigheden;
 • ben je in staat om integraal en projectmatig te werken in samenwerking met zowel collega’s als externe partijen;
 • weet je hoofd- en bijzaken te onderscheiden en kan je, waar nodig, de leiding nemen;
 • werk je gestructureerd, maar raak je niet in paniek als het in de praktijk toch even iets anders loopt of een deadline moet worden gehaald;
 • ben je realistisch en zakelijk.

Fijn als je in (de omgeving van) Amersfoort woont, beschikbaar bent voor 32 tot 40 uur per week en snel kunt beginnen.

Wie zijn wij?

Bouwstenen is een platform voor, en netwerk van bestuurders, managers en professionals rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed, waaronder scholen, buurt-, cultuur- en sportaccommodaties. We vertalen vraagstukken rond bijvoorbeeld de energietransitie of de behoefte aan onderwijs, naar lokale voorzieningen en vastgoed. Samen met betrokkenen uit het werkveld werken we aan de professionalisering van deze relatief nieuwe sector. 

 

We ondersteunen het landelijk netwerk, bestaande uit zo’n 150 partners (o.a. gemeenten, onderwijsorganisaties, corporaties en bedrijven) met een klein team vanuit een bijzondere locatie in Amersfoort. Samen verzamelen, ontwikkelen en verspreiden we nieuws en vakkennis, zetten we met elkaar de toon en ontwikkelen we praktische tools. 

 

Het resultaat van ons ontwikkelwerk is ook zichtbaar in de publicaties die we op gezette tijden uitgeven. Zo brengen we jaarlijks de resultaten van een landelijk onderzoek naar het vastgoedmanagement uit en vier keer per jaar het vakblad Schoolfacilities. Ook brengen we jaarlijks twee of meer thema-publicaties uit. De publicaties zijn een bron van inspiratie en worden veelvuldig gebruikt als handleiding of naslagwerk.

Wat we bieden

 • Afwisselend en maatschappelijk relevant werk op een bijzondere plek in Amersfoort;
 • Volop ruimte voor eigen inbreng en kansen jezelf en het netwerk verder te ontwikkelen;
 • Werk in een klein, informeel en gedreven team (7 mensen) met een zeer groot landelijk netwerk;
 • Marktconform salaris, afhankelijk van capaciteiten en mate van bijdrage;
 • Ruimte om elkaar beter te leren kennen, om te beginnen met een contract voor 6 maanden.

Is dit jouw droombaan?

Dan ontvangen we graag je CV met motivatie. Deze kun je sturen naar Julie de Mooij: julie@bouwstenen.nl. Bij een geschikt CV zullen we niet wachten met het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Meer weten?

Op de websites van Bouwstenen en Schoolfacilities lees je meer over wie we zijn, wat we doen en voor wie we het doen. Lees hier meer over professionele skills. Nog vragen? We staan je graag te woord. Bel hiervoor naar 033 – 258 4337.

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?