aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Rekenen aan portefeuille routekaart

Op donderdag 2 april 2020 komt het Bouwstenen-netwerk Financiële Experts weer bij elkaar.

 

Half maart 2020 komt er meer duidelijkheid over de landelijke routekaart maatschappelijk vastgoed. Daarin zit ook een methode om te berekenen hoeveel financiële middelen er nodig zijn om de vastgoedportefeuille van gemeenten te verduurzamen. Die methode kan ook goed worden gebruikt voor voor de eigen portefeuille routekaart.

 

Doel van de bijeenkomst is te komen tot een realistische begroting voor het verduurzamen van de eigen portefeuille en/of de eigen berekening te toetsen.

Methode

Om dit te bereiken gaan we eerst met elkaar in gesprek over de uitgangspunten van de berekening. Kloppen deze? Wat anders of beter? Beschikken we over de informatie die nodig is de methode toe te passen?

Rekenwerk

Vervolgens gaan we rekenen. Dus neem je laptop en wat gegevens over je eigen portefeuille mee. Welke gegevens dit zijn krijg je vooraf nog te horen.

Resultaat

Het resultaat vergelijken we met elkaar en met berekeningen die we misschien zelf eerder al hadden gemaakt (check en dubbel check). Vervolgens kijken we hoe deze resultaten in de begroting voor 2021 zijn te verwerken. Dat alles nemen we mee naar huis maar zal via de VNG ook worden gebruikt als input voor landelijk overleg rond de voorjaarsnota.

Wicher Schönau, VNGMet wie?

We doen dit met elkaar en met Wicher Schönau, die nauw bij de opstelling van de landelijke routekaart betrokken is geweest. Wicher treedt op namens de VNG en zal onze bevindingen ook weer aan de VNG terugkoppelen. 

Datum & tijd

  • donderdag 2 april 2020
  • 10.00 - 13.00 uur
  • Deelnemers hebben mail ontvangen

 

 

Ook meedoen?

Leden van het netwerk Financiële Experts kunnen gratis deelnemen. Fijn als ze zich tijdig aan- of afmelden.

 

Interesse om deel te nemen, maar nog geen lid van het netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het partnership.

 

 

 

Meer informatie:

 

Organisatie:

Dit programma wordt inhoudelijk voorbereid door Ingrid de Moel van Bouwstenen. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn van Bouwstenen. Voor wensen, vragen of informatie kunt u met hen contact opnemen. Ze staan u graag te woord.


Ingrid de Moel Inge Bommezijn
Bouwstenen Bouwstenen
06 - 5231 0845 033 - 258 4337
   
Datum: 
donderdag, 2 april, 2020 - 10:00 tot 13:00
Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Financiële Experts)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?