Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Preview publicatie 'Rollen'

Vastgoedmanagement

Bouwstenen ontwikkelde met steun van het A+O fonds Gemeenten een publicatie over organisatie, personele invulling en formatie voor het gemeentelijk vastgoed-management; 'vanuit de bedoeling'.


 

De publicatie geeft een beeld van de verschillende rollen in het gemeentelijk vastgoedmanagement en kan dienen als basis voor de invulling daarvan. Bijvoorbeeld in gesprekken op beleids- en organisatieniveau, maar ook met individuele medewerkers of rond de invulling van vacatures en inhuur.

 

Ad van de Gevel

Vanuit de bedoeling
"Het was een hele klus", vertelt Ad van de Gevel, hoofd gebouwen van het vastgoedbedrijf in Tilburg. "Met name omdat we ook naar de toekomst wilden kijken en de rollen vanuit de bedoeling wilden inkleuren. Gemeenten zijn sterk taakgeoriënteerd en het kost best wel wat hersengymnastiek om hiervan los te komen en opnieuw vanuit de bedoeling naar je eigen werk te kijken."

 

Co-productie
"Maar het was ook leuk om te doen", zegt Ingrid de Moel van Bouwstenen. "Er hebben veel mensen flink meegedacht; mensen van gemeenten, bureaus als bbn, Metafoor en Instituut VGM, maar ook het ASRE en organisatiedeskundigen van Twijnstra Gudde. Een flinke co-productie. Het project kreeg extra vaart toen het A+O fonds Gemeenten het project omarmde. Mede dankzij haar financiële bijdrage en de bereidheid van de gemeente Tilburg om het project te hosten, hebben we deze publicatie kunnen maken."

 

Cement van de samenlevingMarcel Meijs
Marcel Meijs, gemeentesecretaris van Tilburg, hoopt dat de publicatie ook bij zijn collega gemeentesecretarissen onder ogen komt, omdat, zo schrijft hij in het voorwoord, 'maatschappelijk vastgoed toch het cement van de samenleving is, waar we als gemeenten aanwezig en zichtbaar kunnen zijn'.

 

 

 

 

Nieuwsgierig?

Dan treft u hier de preview van de publicatie 'Rollen in het vastgoedmanagement'

 

Meer weten?

Het onderwerp sluit aan bij het centrale thema van de Najaarsbijeenkomst op 30 november 2017. Alle deelnemers krijgen een exemplaar mee naar huis en ze kunnen over het onderwerp met elkaar in gesprek tijdens de sessie 'Organisatie en formatie; formeren binnen een uur'.

 

 

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner