LinkedInYouTubeTwitter

Hoofdlijnen Klimaatakkoord

Hoofdlijnen KlimaatakkoordDe hoofdlijnen van het Klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving, gepresenteerd op 10 juli 2018, bevatten geen zaken die nog niet bekend waren. Het akkoord richt zich vooral op energie. 

 

Voorstel is de gasprijs te verhogen en de elektriciteitsprijs te verlagen, zodat de energieprijs per saldo gelijk blijft. Gebouweigenaren moeten de rekening van het verduurzamen zelf betalen. De banken zullen kredieten ontwikkelen (gebouwgebonden financiering), waarvan de kosten van rente en aflossing lager moeten zijn dan de bezuiniging op de energierekening.

Scholen en sportEnergieneutraal

Ook al eerder was bekend dat er een routekaart en extra geld komt voor het verduurzamen van scholen en sportaccommodaties. Zie ook de berichten hierover.

Integrale aanpak

Gemeenten pleitten al eerder voor een meer integrale benadering van het klimaatakkoord en duidelijke doelen, kaders en normen vanuit het Rijk. De 'hoe-vraag' willen gemeenten graag zelf beantwoorden. Om dit te bereiken houden VNG en Bouwstenen momenteel een enquête onder gemeenten. Iedere gemeente die de vragen beantwoordt, krijgt een uitnodiging voor de vier regiobijeenkomsten die Bouwstenen na de zomer organiseert over de verduurzaming van het vastgoed en de uitvoering daarvan.

 

 

Doe mee met de enquêtePartner Bouwstenen

Heeft u de VNG/Bouwstenen-enquête nog niet ingevuld? Beantwoord alsnog de vragen en ontvang een uitnodiging voor onze regiobijeenkomsten in het najaar (voor gemeenten).

 

Wilt u partner worden van Bouwstenen? Via het partnership helpen we elkaar vooruit (voor gemeenten, scholen, corporaties en overige partijen in het maatschappelijk vastgoed).

 

 

Meer informatie

 

Informatie en reacties van andere partijen:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.