Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Publicatie 'Reisroute' online

De publicatie 'Reisroute - naar een gemeentelijke portefeuilleplan', ontwikkeld in Bouwstenen-verband, is nu (gratis) digitaal beschikbaar.


Voor een goede sturing op het gemeentelijk vastgoed is een portefeuilleplan onontbeerlijk. Het plan benoemt de ambities en wensen van een gemeente en maakt de vertaling naar de vastgoedportefeuille. Maar hoe kom je tot een goed portefeuilleplan? In de publicatie 'Reisroute' wordt kort ingegaan op wie je daarbij moet betrekken, wat staat er in zo'n portefeuilleplan en welke relatie is er met andere vastgoeddocumenten?
Annemarie van der Zee
Praktijkervaring
In de 'Reisroute' worden verscheidene praktijkvoorbeelden besproken. Zo ook de gemeente Almere. Annemarie van der Zee, strategisch adviseur vastgoedbedrijf van de gemeente Almere: "Het is een actueel thema, maar vanuit het netwerk merkten we dat veel gemeenten nog zoekende waren. Gemeenten realiseren zich dat ze strategisch moeten sturen op hun vastgoed, maar hoe? De 'Reisroute' is een hulpmiddel gebaseerd op onze eigen praktijkervaring, hoe je het kan aanpakken."

In de gemeente Almere werkt men ook met een portefeuilleplan. En met succes beaamt Annemarie: "Ook de gemeenteraad heeft zich lovend uitgesproken." 


 


Nieuwsgierig?
Via deze link treft u de Reisroute.

 

Meedoen?

Werkt u bij een gemeente en wilt u meedoen met het netwerk Vastgoedsturing? Dat kan. Eerstvolgende bijeenkomst is 8 maart 2018 en gaat over sturen op duurzaamheid.

 

 

 

Meer informatie

Zie ook de voorbeelden op onze website

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner