Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Erfgooiers College; onderhoudsarm

OnderwijshuisvestingNiemand weet hoe het onderwijs er over pakweg 15 jaar uit ziet en hoeveel leerlingen een school heeft. Daarom gaat het Erfgooiers College anders dan voorheen contracteren.

 

Augustijn, Erfgooiers College

 

"Omdat we niet weten hoe de toekomst er uit ziet willen wij een flexibel en compact gebouw en zo onderhoudsarm mogelijk." Aan het woord is de heer Augustijn, directeur Financiën, ICT en Beheer, van het Erfgooiers College in Huizen. "Het is ook de bedoeling dat het een frisse school wordt en we zetten in op optimale levensduurkosten. Wat je nu investeert, verdient zich in een later stadium ruimschoots terug."

 

Duidelijke richting
De richting is duidelijk voor de renovatie en vervangende nieuwbouw van het Erfgooiers College. Er is vanuit het onderwijs een duidelijk wensenlijstje meegegeven, maar in welke vorm de vernieuwbouw wordt gegoten, is nog niet bekend. Toch gaat de spade medio 2018 al in de grond. Augustijn: "Onze adviseur weet wel wat mogelijk is wat betreft technieken, materialen, energie en onderhoud."

 

Alleen maar winnaars
Inmiddels loopt de Europese aanbesteding; binnenkort is de bouwer bekend. Die ontwikkelt en bouwt niet alleen het schoolgebouw, maar gaat met de school een langdurige verbintenis aan. Eigenlijk wordt de bouwer uitgedaagd om het maximale te leveren. Hierdoor wordt de verantwoordelijkheid bij de markt gelegd. Wat Augustijn betreft zijn er met dit concept alleen maar winnaars.

 

 

Uitnodiging Najaarsbijeenkomst

 

Meer weten?
Tijdens de Najaarsbijeenkomst op 30 november 2017 zijn er sessies over anders contraccteren, duurzaam onderhoud en lessen uit de praktijk rond de verduurzaming van scholen en ander vastgoed. 

 

Nog niet aangemeld, maar wel van plan om te komen? Wacht dan niet langer en meld je nog vandaag aan.

 

 

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner