Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Klein budget, grote impact

TransformatieOp 5 juli 2017 ontving de Ru Paré Community een NRP Gulden Feniks in de categorie ‘Low Budget, High Impact’ voor het realiseren van een huiskamer van de wijk in een voormalige school in Amsterdam Nieuw-West.

 

Het project was een van de vier winnaars van een Gulden Feniks die door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) werden uitgeloofd. De andere projecten waren Tandheelkunde Radboud Universiteit te Nijmegen (renovatie), de A’DAM Toren in Amsterdam (transformatie) en Nijmegen Omarmt de Waal (gebiedstransformatie).  

 

Ru Paré CommunityOmgeklapt

De Ru Paréschool is met zeer bescheiden middelen ingrijpend getransformeerd; zo’n € 175,- per m2. De grootste investering was die van € 2 ton in het glas, vertelde een van de betrokkenen. Het meest opzienbarende van de transformatie is dat het gebouw is omgeklapt: de oude gymzaal aan de achterkant van het gebouw is opengewerkt en aan de voorkant zit nu een lichte foyer.

 

Wederkerigheid

In het pand is Samenwonen-Samenleven gevestigd; een verzameling van bewonersorganisaties, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties, kunstenaars en startende ondernemers. In het pand wordt samengewerkt op basis van het principe wederkerigheid (als je wat ontvangt, geef je ook iets terug). Op die manier gebruiken betrokkenen elkaars kennis, vaardigheden en netwerken en worden de prijzen voor de huurders laag gehouden.

 

NRP Gulden FeniksEnergetisch transformeren is de norm

NRP reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks-prijzen uit aan de beste en meest innovatieve renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Het is vooral een prijs om van te leren. Daarom worden op basis van de inzendingen ook gekeken naar trends in de renovatie- en transformatiesector waargenomen. Energetisch renoveren is ondertussen de norm.

 

Meer informatie

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner